Trams en Modeltrams.

GVBA Union motorwagen.
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Helaas nog geen 3e afbeelding beschikbaar.

Herkomst (stad/land): Amsterdam, Nederland.
Type: 2-assige motorwagen "Union".
Serie: 15-229.
Assen: 2 assen, beiden aangedreven.
Motoren: 2.
Een/twee richting tram: Tweerichting.
Spoorbreedte: 1435 mm.
Lengte Over Buffers (L.O.B.): 8540 mm.
Breedte: 2020 mm.
Hoogte (Gestreken pantograaf): 3250 mm.
Radstand: 1800(mm).
Vloer hoogte: Nog niet bekend.
Gewicht: Nog niet Bekend.
Voedings spanning: DC 600V.
Max. snelheid: Nog niet bekend.
Koppelingen: Beker koppelingen.
Pantograaf: Sleepbeugel.
Aantal zitplaatsen: Nog niet bekend.
Aantal staanplaatsen: Nog niet bekend.
Fabrikant: Ungarische Waggon- und Maschinenfabrik te Raab.
Bouwjaar: 1904.
In dienst: 1904.
Uit dienst: 1950.
Wagennummers: 144.
Uitvoerings situatie: 1939.
Aanschaf prijs: fl 5.759,= (€ 2613,32)
Brongegevens: -
Opmerkingen:

De Unions waren de trams van het eerste uur in Amsterdam. De schommelende twee-assers met hun gebogen ramen waren zo degelijk, dat velen hun 45e levensjaar haalden.
De naam Union ontstond doordat een motor was ingebouwd van de Union Elektrizitäts Gesellschaft. Oorspronkelijk reden deze wagens met open balkons tot zij in 1910 allen van een glaspui waren voorzien. Vanaf dit jaar tot 1914 werden de balkonstootranden voorzien van een schuine afronding ter voorkoming van het illegaal meerijden van jeugdige verstekelingen. In de jaren '30-'40 veranderden zij de van de donkerblauwe kleur met aan de zijkant bruine houten panelen naar het modernere grijs-blauw.
De 144 is voor het nageslacht bewaard gebleven. Na jarenlang in het Spoorwegmuseum te Utrecht gestaan te hebben, kwam ze uiteindelijk bij de EMA/RETM-museum te Amsterdam terecht om daar compleet gerestaureerd te worden.. Haar rentree maakte ze in de optocht t.b.v. de viering van het honderdjarig bestaan van het gemeentevervoerbedrijf van die stad.
Na afloop van deze tocht werd de linkerfoto gemaakt op weg naar de remise van het AOM (Stichting Amsterdams Openbaar-vervoer Museum) aan het Kwakersplein. Op de rechterfoto ziet u de 144 (met de open bijwagen 600 nog net zichtbaar) in de remise Havenstraat in een line-up met de 401, 533 en de 891.

Van dit type tram is ook een trammodel in H0 (1:87)

 

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.