Trams en Modeltrams.

Ombouw digitale testbaan.

Sinds enige tijd was ik bezig met het bouwen van een digitale trambaan. Deze baan had inmiddels al groot en deels rijvaardig moeten worden, maar door omstandigheden kon ik niet verder bouwen.

Sterker nog, door recentere omstandigheden moest ik de beslissing nemen de reeds aanwezige modulen aan de kant te ruimen, en staat de bouw dus echt definitief stil. Wel had ik nog mijn computer gestuurde digitale test trambaantje. Dit baantje, waarvan regelmatig beelden te zien zijn via de Webcam van deze site, is vrij simpel van layout (baanontwerp) omdat het het testovaal was, wat voor de software voor computersturing als makkelijk testpatroon te gebruiken was. Nu ik niet aan de uiteindelijke baan verder kan bouwen, besloot ik vandaag (8-2-2005) om hier toch iets aan te veranderen. Lang heb ik getwijfeld tussen aanpassen, slopen, of met de reeds aanwezige module bakken een nieuwe bouwen, die een wat definitiever karakter zou krijgen.

Daar ik slopen toch zonde vind, omdat het er nu al staat, rijvaardig en wel, besloot ik te kijken voor andere opties. Veel gepuzzel en tekenen stuurde mij deels terug naar een oud ontwerp wat ik vroeger had, toen ik nog analoog reed, wat nu veel dynamischer kan zijn, omdat je nu met digitaal trams van elkaar weg kan laten rijden, terwijl zij op het zelfde spoor rijden en dezelfde spanning binnen krijgen. Dit idee lijkt prima in de aanpassing te plaatsen te zijn, ware het hier en daar met wat verbeteringen, en het moeten aanschaffen van nieuwe digitale componenten.

Hoe was het:
De oude digitale, computergestuurde testbaan bestond uit een ovaal met aan 1 lange zijde 2 wissels, zodat je een eenvoudig inhaalspoortje zou krijgen. Hieronder een tekening ervan:

Zoals je ziet is het vrij eenvoudig, en zoals op de webcam beelden te zien is, is er niet veel bijzonders aan. Je ziet continue trams passeren, en het komt allemaal in vrijwel dezelfde volgorde voorbij, ware het dat er een kleine vermixing komt door het inhaalspoortje.

Het nieuwe ontwerp heeft meer mogelijkheden en krijgt, zonder sluitings problemen, twee richting verkeer. Één richting trams zullen natuurlijk niet ineens achteruit de baan over gaan rijden, maar twee richting trams kunnen nu via variabele route wisselen van rijrichting op de baan. De twee richtingen krijgen daarnaast ook een paar een richting wagens, die in hun vooruit richting op het juiste spoor worden geplaatst.
Als klapper op de vuurpijl krijg je met de nieuwe layout ook nog eens een drietal opstelsporen. Deze zullen niet computergestuurd gaan worden, en er zullen in principe zelfs twee sporen volledig geïsoleerd worden van de rest van de baan.
Ik hoor U nu al denken en vragen, waarom? Dat zal ik nu uitleggen: Ik heb veel modeltram materieel dat nog niet geschikt is voor digitaal bedrijf. Het heeft nog geen decoder, en kan daardoor dus niet digitaal rijden. Daarnaast zijn deze modellen geschikt voor gelijkstroom, terwijl het digitaal op wisselstroom werkt. Dat zou betekenen dat de motoren en verlichting van de nog niet geschikte trams het zwaar te verduren zouden krijgen, daar 50 maal per seconde de rijrichting wisselt. (Bij wisselspanning wisselt 50 maal per seconde de polariteit). Daar er bij digitaal ook nog eens continue spanning op de baan staat, zou dat geen goed plan zijn voor de motoren.

Om die reden worden er een paar sporen geisoleerd, zodat hierop analoge modellen kunnen worden geplaatst. Vervolgens kunnen er dan op het andere spoor wel digitale trams worden gezet, die ook ingezet kunnen worden op de baan. Hierdoor krijg je een leuke variatie op de baan, en bovendien heb ik er dan een 2e webcam punt bij op deze baan. Nu staat de webcam vrijwel altijd gericht richting het inhaalspoortje. Daar was natuurlijk ook het meeste te beleven. In het nieuwe ontwerp kan ik de webcam ook op een plek zetten, waar je veel verkeer ziet, en bovendien ook nog eens zicht hebt op de opstelsporen. Zo zijn er dus nóg meer trams zichtbaar dan tot nu toe het geval was!

Het nieuwe ontwerp:

De binnenring is het spoor dat met de klok mee rijd, de buitenring rijd er tegenin (dus tramverkeer zoals gebruikelijk in Nederland)

De aanpassingen zijn, zoals zichtbaar, nogal ingrijpend. Niet alleen ga ik van 6 naar 10 computer gestuurde blokken, maar er komt dus ook twee richtings verkeer en er zijn dus een hoop extra digitale componenten nodig voor wisselsturing, detectie en seinsturing. Ik weet dat de trams in het echt in principe geen trein seinen gebruiken, en daar ik de seinen niet het belangrijkste vind, en dus puur optisch wil kunnen zien wat er gebeurt, gebruik ik blokseinen van Viessmann.

Componenten die ik gebruik op de baan:

- Viessmann 5233 - terugmelder met stroomdetectie

- Viessmann 4011 - bloksein

- Viessmann 5209 - DCC schakeldecoder

- Fleischmann profi rails en aansluitklemmen

Er zijn uiteraard nog vele andere onderdelen, het ene zichtbaar, het andere niet zichtbaar. Maar er zullen de nodige componenten bij gekocht moeten gaan worden.

Als gevolg van deze aanpassing / verbouwing aan deze baan, die niet alleen U meer kijkplezier, maar ook mij meer rijplezier gaat geven, zal de webcam minder vaak rijdende trams laten zien, tot het project af is. Wel laat ik de webcam regelmatig aan om de vorderingen te laten zien.

Tot zoverre de berichtgeving, zodra er noemenswaardige vorderingen zijn, zal ik een 'deel 2' plaatsen op de site. Reacties op bovenstaand zijn altijd welkom. Dat mag via het reactie formulier, of door hier te klikken. Als U de tekst aanklikt opent Uw e-mail programma zich als het goed is direct.

© 2002 - 2006 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.