Trams en Modeltrams.

19 april 2008: ex-HTM pekelmotorwagen H10, Elsloo, Friesland.

Op 19 april 2008 bracht ik een bezoek aan ex-HTM pekelmotorwagen H10 op de huidige standplaats in Elsloo, Friesland.

In 2004 en 2005 bracht ik ook een bezoek aan deze tram, waarvan fotoverslagen op deze website te vinden zijn. De tram, had een plekje naast een restaurant langs een doorgaande weg.

In 2006 ging het restaurant echter failliet en stond het hele spul te koop, incl. tram.

Het is mij onbekend of de huidige eigenaar van 'De Olde Tramhalte' dezelfde is, als de eigenaar die destijds de H10 naar Friesland heeft laten komen, maar bij aankomst viel direct op dat de tram haar plekje niet had behouden.

Stond de tram voorheen op stukken spoor, langs het terras, is ze nu definitief het spoor bijster.
Hoe men de tram heeft verplaatst, is mij onbekend, wel kan ik U vertellen dat de tram met het onderstel direct op de grond staat, wielen in het zand verzonken.

De tram is er deels slecht aan toe. Behalve dat de tram (deels) behoorlijk van kleur lijkt te zijn verschoten, zijn flinke delen van het hout aan het rotten.
Aan de buitenzijde is heel goed te zien dat het niet goed gaat met de tram. Toch lijkt de hoop nog niet geheel vervlogen.

Nadat ik foto's vergeleek met mijn vorige bezoek, constateerde ik dat men de raamindeling heeft terug gebracht naar hoe het mogelijk origineel was.
Daarnaast is aan de binnenzijde van de tram werk verricht aan het dak. Dit lijkt vrijwel nieuw te zijn en bij mijn vorige bezoek was het plafond nog wit.

Toch durfde ik niet de tram te betreden. De staat waarin ik de tram aantrof weerhield mij ervan om de tram in te gaan.

Als het aan mij ligt, ga ik in 2009 nogmaals kijken, maar ik heb géén idee hoe ik de tram dan aan zal treffen....

Eerdere bezoeken aan ex-HTM H10:

 

Mocht U meer weten over het doen en laten rond de H10 of mocht U gewoon willen reageren, dan kunt U mij een bericht sturen middels het reactie formulier.

© 2002 - 2018 Modeltram.NL

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.NL.